Få lavet en energimærkning og få lavere varmeudgifter

I Danmark har man en ambition om at skabe en sænkning af energiforbruget og minimere afhængigheden af belastende olie. Som følge deraf har de folkevalgte politikere udtænkt en overordnet energimærkning. Samtidig er energimærkning af alle typer af bygninger blevet gjort tvungen. I fald man i forbindelse med opførslen af en bygning har behov for en en energimærkning af bygningens klimaskærm, er det ofte en god ide at finde en ingeniørvirksomhed, der er specialiserede inden for udarbejdelse af energimærkninger til bygningstyper som fx enfamilieboliger, dobbelthuse såvel som handel og uddannelsesinstitutioner.

Mange kommuner er imidlertid meget engagerede på klimaområdet. De har af den årsag taget en beslutning om, at den officielle energimærkning er påkrævet før det er muligt at få blåstemplet en ibrugtagningstilladelse for et hus. Det indebærer i praksis, at din ægtefælle og dig skal have foretaget en energimærkning, i det øjeblik at isoleringen er på plads eller måske umiddelbart før den er på plads hvad enten dig og din ægtefælle er i gang med at bygge helt nyt eller, om I planlægger en energirenovering.

Selve energimærkningen laves som et gennemgribende tjek af husets varmeanlæg samt isolering og afsluttes med en overordnet rapport med forslag til forbedringer, der kan gennemføres til en meget konkurrencedygtig pris. I forbindelse med at du og din ægtefælle får energimærket jeres parcelhus, får I også en en karakter på den såkaldte energiskala, der viser, hvor klimarigtigt samt godt isoleret huset er i forhold til det forventede forbrug af energi.

På skalaen til energimærkning, bruges A til huse og ejendomme, som honorerer de omfattende regler i bygningsanvisningerne fra 08, mens karakteren C og derunder angiver alle slags huse med et forbrug af energi, som er voksende. Er jeres ejendom opført mellem 2006 og 2010 er en energimærkning med karakteren B obligatorisk. I tilfælde af at dig og din familie har et parcelhus med energimærkning A, har I altid en mulighed for frit at vælge energiforsyning. Netop derfor er der utallige fordele ved at sørge for, at jeres ejendom er isoleret godt nok til at opnå en optimal energimærkning.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>