Få lavet en energimærkning og få en mindre energiregning

I Danmark er der en vision om at skabe grobund for energibesparelser såvel som mindske brugen af olie. Som følge deraf har politikerne fundet på en energimærkning. Endvidere har de valgt at gøre energimærkning af alle typer af bygninger pligtskyldig. I det tilfælde at man i forbindelse med renoveringen eller opførslen af et hus har behov for at få lavet en en energimærkning af bygningens energiforbrugende komponenter som f.eks. klimaskærmen og varmeanlægget, vil det være klogest at finde en ingeniør, som er godkendte inden for udførsel af energimærker til ejendomstyper som fx villaer, lejlighedskomplekser samt forretninger og skoler.

Flere kommuner er imidlertid meget mere højtstræbende på klimafronten. Af den årsag har disse kommuner vedtaget, at en energimærkning er en nødvendighed for at få godkendt en færdigmelding. Det betyder i praksis, at det er nødvendigt for dig og din ægtefælle at få udført en professionel energimærkning, i det øjeblik at bygningens isolering er på plads eller lige inden lige meget, om din ægtefælle og dig planlægger at bygge et helt nyt hus til jeres familie eller, om I er i gang med en tilbygning til jeres bolig.

Selve energimærkningen består reelt af et gennemgribende tjek af bygningens klimaskærm, varmeanlæg samt energiforbrugende komponenter og fører til en rapport med eventuelle forbedringsforslag, der som udgangspunkt kan kombineres med en termografering af boligen. I forbindelse med at din partner og dig får udarbejdet en professionel energimærkning af jeres villa, vil I få en samlet karakter, der viser, hvor miljøvenligt og godt isoleret der er set ud fra det forventede forbrug af energi.

På energimærkningsskalaen, benyttes A som karakter til bygninger, som imødekommer de skrappe fordringer i de nye bygningsregler, mens karakterer fra og med C og nedefter angiver huse med et energiforbrug, som er voksende. Er bygningen blevet opført mellem 2006 og 2010 skal den som minimum have energimærkning B. I fald I har en ejendom med en energimærkning med karakteren A, kan I selv vælge hvilken slags energiforsyning, som I ønsker. Der er således altid sund fornuft samt god økonomi i at sikre, at dig og din families ejendom vil kunne opnå en god karakter på skalaen ifm. selve energimærkningen.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>