Efterskoler for alle elever

Vil du gerne have en sjovere skoletid? Er svaret ja, så kan jeg anbefale dig at overveje efterskole… Der er mellem tohundredehalvtreds og tohundredeogfirs efterskoler her i landet, både i Jylland, på Fyn, på Sjælland foruden en på Bornholm. Det er i det danske skolesystem, en efterskole er blevet til, og det er et sted, og her kan teenagere i 15-års alderen gennemføre et eller flere af de sidste år af folkeskolen. I princippet er det en slags kostskole, af den grund at man ikke blot er i skole der, men herforuden bor der. Teenagernes faglige & personlige udviklingsproces har efterskoler indflydelse på, og derfor er det et godt springbræt til voksenverdenen.

Det er nogle rimelig forskellige skoler, hvilket vil sige, at der med sikkerhed også findes en efterskole, der matcher dig og dine behov. Efterskoler for dem med særlige nødvendigheder findes der f.eks., blandt andet efterskoler for nogle, der lider af ordblindhed. Efterskolerne ejer en hel del forskellige fag, arrangementer plus ferier. Oven i købet kan du komme på en efterskole, hvor alle elever har samme interesse. Det kan være en musikefterskole. Jeg har hørt, at blot 1 efterskoleår kan sammenlignes med syv normale år. Det er egentlig forståeligt nok, når man tager til betragtning hvor meget, du egentlig i løbet af kun ét skoleår gennemlever. Du kommer yderligere til at få adskillige gode venner & veninder, som du raskt kommer til at kende, da I lever sammen: bor sammen samt går i skole sammen. Flertallet af alle efterskoler kan tilbyde linjefag & en masse forskellige selvvalgsfag – ud over basisfagene. Pga. det må du selv beslutte, hvordan dagen skal være.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>