Efterskole – Sjælland

Opmærksomhed vedrørende klimaet har der været en god del af igennem de foregående par år, hvilket har resulteret i en fornem tanke. Jeg har jo besluttet mig for, at jeg agter at bytte det udlevede oliefyr ud med et funklende nyt & miljørigtigt biobrændselsfyr - kirkevangenergi.dk/biobraendselsfyr, ! Samtidig med en begrænsning af produktionen af kuldioxid vil det nemlig også betyde, at jeg reelt vil spare penge, eftersom biobrændsel koster en hel del færre penge end naturgas & olie.

Først og fremmest har jeg nærstuderet et par Windhager - kirkevangenergi.dk/biobraendselsfyr/windhager, -biobrændselsfyr, og jeg havde faktisk nærmest valgt ét, som jeg ville købe, efter hvilket jeg fandt et website med fokus på jordvarme - kirkevangenergi.dk/varmepumper/jordvarme, . Et jordvarmeanlæg er jo på samme tid et miljøvenligt opvarmningssystem, som kan anvendes som alternativ til et biobrændselsfyr. I øjeblikket aner jeg slet ej, hvilket jeg skal købe!

Jeg kan egentlig finde både fordele & ulemper ved begge. Jordvarme besidder f.eks. den fordel, at det er en kontinuerlig energikilde, og at man alene skal betale den elektricitet, som anlægget til jordvarme skal benytte for at kunne jordvarmen til energi. Dog er det forholdsvist dyrt at få, så til at starte med vil et biobrændselsfyr fremstillet af mærket Windhager utvivlsomt være mest fordelagtigt.

På samme tid består et jordvarmeanlæg dog længere, + jeg er informeret om, at anlægget inden blot 10 år tjener sig ind igen, så det er jo ikke en dum investering. Jeg er derfor meget usikker, selvom jeg endnu hælder mest til anlæg til jordvarme.

Eksisterer der nogle her, der er indehaver af erfaring med de to varmeinstallationer, & som er i stand til at give mig et skønt råd? Sådan et vil jeg egentlig i al fald vædsætte.