Den virksomhed, hvor jeg arbejder, har oprettet et optimalt sammenspil med et vikarbureau

For et firma af en hvilken som helst størrelse bliver det perfekte vikarbureau ofte en oplagt assistance. I vil nemlig glædes af adskillige goder, hvis I benytter et godt vikarbureau. At den aktuelle bemanding til enhver tid er lige i øjet helt uden at spilde tid og kræfter på afskedigelser eller ansættelser efter jeres aktuelle belastning, kan din virksomhed først og fremmest helt gnidningsløst sikre sig. Dette vil sige, at I har chancen for at regulere bemanding efter behov i forhold til kortere eller længere perioder med øget arbejdspres samt mangel på ordrer. En velfungerende ordning, fx ved ferie, langvarige sygemeldinger, midlertidige spidsbelastninger et cetera, er et vikarbureau hovedsageligt som følge deraf.

Med jobbet som personalechef i et mellemstort firma inden for forlagsbranchen, anvendte mine nærmeste kollegaer og jeg i de første par år i afdelingen en masse ressourcer på fyringer eller nyansættelser af forskellige medarbejdere. En tidligere medstuderende, som også er HR-chef i virksomhed fra samme branche, berettede om hendes virksomheds velfungerende samarbejde med et vikarbureau, ude til et netværksmøde. I begyndelsen blev jeg forbavset over, hvor mange fordele deres firma alt andet lige havde opnået på grund af samarbejdet med det pågældende vikarbureau. Hvor meget det i virkeligheden er muligt at bruge et vikarbureau til, forbavsede mig desuden. Et særdeles godt samspil med et vikarbureau, som har kompetence i blandt andet mediebranchen, har vores virksomhed siden dengang haft glæde af. Ved mange tilfælde, hvor mit firma har behøvet en eller flere ekstra hænder i nogle dage eller eventuelt i op til et halvt års tid, har dette vikarbureau uden tøven leveret gode vikarer med kompetencer, der matchede til vores specifikke job med få timers varsel. At flertallet af vikarerne har arbejdet for det samme vikarbureau i en lang periode, bliver de uundgåelige fordele ved et sådan samarbejde.

En klar forestilling om, hvilke kandidater som formår at sikre os den tiltrængte arbejdsindsats, udvikler vikarbureauet af den grund. Samtidig med at vores afdeling udelukkende betaler et fastsat beløb i timen for vikarassistancen, ordner vikarbureauet desuden alt arbejde med løn, pension osv., med denne vikarassistance. Bare til vikarordningen en gang imellem, når det spidsede til, anvendte vi vikarbureauet indledningsvist. Efterhånden som mig og mine kollegaer i HR fik en bedre fornemmelse af, hvad vikarbureauets konsulenter evnedefik et bedre overblik over vikarbureauets kompetencer, bestemte vi os for at outsource andre HR-opgaver til vikarbureauet ifm. kortere ansættelser samt ved fastansættelse af medarbejdere.

Vores krav plus kandidaterne, har vores vikarbureau kunnet aflæse rigtigt godt, beretter erfaringerne indtil nu. Haft muligheden for at assistere os i udarbejdelsen af en præcis jobbeskrivelse og personprofil ift. det aktuelle behov, samt på det grundlag skabe den indledende kontakt til de rette kandidater plus udføre persontests samt andre tests af kandidaterne for vores firma, har vikarbureauet derfor. Konceptet ved navn Try & Hire, hvor vi efter et tre måneders vikariat kan gå videre med at fastansætte vikaren uden videre omkostninger ifm. vikarbureauets ydelser, har vores firma herunder været glade for.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>